vrijdag 28 maart 2014

Wat is belangrijk bij het kiezen van een scooterverzekering?

Heb je net een mooie scooter uitgekozen die binnen je budget past, blijken er nog allemaal extra kosten bij te komen. Klinkt dat bekend? Voor veel mensen wel. Een goede scooterverzekering is erg belangrijk en hoeft niet per se veel geld kosten. Het ligt er vooral aan dat je op de juiste dingen let als je een verzekering afsluiten, want er worden nogal wat verzekeringen aangeboden waar beter niet voor kunt kiezen. Daarom heb ik wat belangrijke punten verzameld waar je op kunt letten als je een scooterverzekering afsluit.

Het belang van de vergelijking

De prijzen van scooterverzekering variëren enorm. Het loont bij het kiezen van een verzekering dan ook zeker om je eerst even goed te verdiepen in de verschillende aanbiedingen. Het kost misschien wat extra tijd maar het kan een hoop geld besparen. Vaak wordt bij de aanschaf van een scooter ook direct een aanbieding gedaan om er direct een verzekering bij te nemen.
Lijkt wel zo makkelijk maar de kans is erg klein dat dit ook meteen de beste deal is die je kunt sluiten. De verkopers van scooters mogen volgens de wet vaak namelijk maar verzekeringen van één aanbieder verkopen. De verkoper zal dus vaak geen vergelijking kunnen maken en kunnen kijken wat nou echt het beste bij de persoonlijke situatie past. Hiervoor kan je het beste zelf een vergelijkingssite voor gebruiken. Je kunt dan zelf je gewenste dekking opgeven en snel zien welke verzekering het goedkoopste is.

Bron: Vespa Amsterdam
Denk goed na over de dekking

Je kunt met het afsluiten van een verzekering zelf bepalen wat voor dekking je wilt. Denk hier goed over na. Als je net veel geld hebt uitgegeven voor een gloednieuwe scooter, ben je door de emotie misschien geneigd het duurste pakket te nemen maar dit hoeft lang niet altijd de beste keuze te zijn. Als je de scooter altijd veilig opgeborgen staat en alleen met mooi weer gebruikt wordt, dan is het vaak niet zinvol om een allrisk verzekering af te sluiten. Dit kan zo al tientallen euro’s per jaar schelen. Hetzelfde geldt voor het verzekeren tegen diefstal van scooters die wat ouder zijn. Je kunt dan misschien beter het geld apart leggen en zelf sparen voor een nieuwe scooter.

Het is dus altijd erg zinvol om goed over je eigen situatie na te denken bij het afsluiten van een verzekering voor je scooter. Kijk naar de waarde en de staat van je scooter, denk na over het gebruik en welke schade daadwerkelijk te verwachten is. Als je deze zaken goed meeneemt, dan hoef je alleen nog op internet te zoeken welke prijs het meest interessant is. Wanneer je deze zaken meeneemt in je besluit, dan weet ik zeker dat je een goede beslissing kunt nemen voor het afsluiten van je verzekering. Ik hoor graag wie er nog aanvullende tips heeft!

donderdag 27 maart 2014

Assessments: Niets om bang voor te zijn!

Je bent op weg naar de baan van je leven! Je sollicitatie verliep super en dan komt het, je nieuwe werkgever komt met de zin; Beste ….. zou jij volgende week een aantal assessments kunnen afleggen? Aan de telefoon zeg je volmondig ja, maar in je hoofd raak je al aardig in paniek. Assessments zijn voor de meeste mensen onbekend terrein en al rennend typ je op Google het woord in. Ja daar vind je genoeg informatie! Assessments worden vaak door externe bureaus afgenomen, zij beschikken over de juiste kennis en over ervaring. Bedrijven huren deze bureaus dan ook in om zo de ideale kandidaat te filteren.

Toch kan je je goed voorbereiden op een assessment, er zijn diverse testen om te oefenen en er is genoeg stof om je over in te lezen. Een tip van mij is dan ook: Doe dit absoluut! Een goede voorbereiding is het halve werk en dat is dit geval echt een voordeel. Op het internet staan diverse testen, tijdens een assessment word je namelijk op diverse vlakken getest. Een uitgebreide IQ test met diverse onderdelen zal je stevig aan de kaak voelen.

Hieronder vind je een voorbeeld van een opdracht uit deze test, je brein wordt op diverse onderdelen getest. In veel gevallen zal je denken, maar tijdens deze baan hoef ik toch geen sommen op te lossen? Toch zijn deze testen erg zinvol voor jouw (toekomstige) werkgever. Door diverse onderdelen van je brein te testen krijgt een bedrijf een goed inzicht van jouw algemene capaciteiten. Niet alleen rekenen, maar ook logisch redeneren en analyseren zullen aan bod komen. Door goed te oefenen kan je een voorsprong boeken. Hoe meer je oefent, hoe meer je weet en hoe ‘prettiger’ de opdrachten aan zullen voelen. Na zo’n IQ test is het vaak tijd voor een gesprek met een professional.

Tijdens zo’n gesprek zal nogmaals om je motivatie gevraagd worden, soms in combinatie met een rollenspel. Hierbij komt er vaak een ‘acteur’ de kamer in en deze zal een gesprek aan gaan met jou. De professional volgt dit alles en zal jouw beoordelen. Wellicht zal je weer het vermoeden hebben dat ze daarmee ‘niks’ testen, toch kan men uit zo’n gesprek erg veel informatie halen.

Een ander belangrijk onderdeel van assessments is de persoonlijkheidstest, deze testen kunnen soms erg vermoeiend zijn. Steeds maar dezelfde soort  vragen, in sommige gevallen wel meer dan 200. Op deze manier probeert men jouw persoonlijkheid vast te leggen. Deze testen kan je het best zo blank mogelijk invullen, ga niet forceren en ga vooral niet denken waarom zij dit vragen & wat volgens jou het best bij de baan past. Blijf jezelf en dan komt alles goed, uiteindelijk weten de professionals die de assessments afnemen je toch wel te doorgronden!

Met deze verknipte uitleg hoop ik jullie een beetje op weg te hebben geholpen op het gebied van assessments. Mocht het zo ver zijn, veel succes! You can do it :-).