zaterdag 21 september 2013

How to prevent blockages

Wist u dat een gemiddeld huishouden ongeveer één keer in de tien jaar te maken krijgt met verstoppingen in het riool. Vaak zijn de oorzaken daarvan makkelijk te voorkomen. Graag geef ik u een aantal tips om rioleringsproblemen te voorkomen.

Te vaak wordt een toilet of gootsteen gebruikt als afvalbak voor bijvoorbeeld vet- en etensresten. Dit is funest voor uw leidingen en kan tot verstoppingen leiden. Daarnaast wordt er ook veel teveel toiletpapier gebruikt waardoor het toiletpapier niet goed weggespoeld kan worden. Ook dit leidt tot verstoppingen en ook deze oorzaak is makkelijk te verhelpen.

Voor de vrouwen: maandverband, tampons en natte doekjes mogen absoluut niet door de wc gespoeld worden. Dit is één van de meest genoemde oorzaken van verstoppingen. Ook raken doucheputjes en wasbakken vaak verstopt door haren. Het is dan ook aan te raden uw doucheputje of wasbak regelmatig schoon te maken en alle haren eruit te verwijderen.

Om verstoppingen tegen te gaan wordt tegenwoordig vaak gebruik gemaakt van ontstoppingsmiddelen. Verkeerd gebruik van deze middelen kan uw probleem alleen maar erger maken. Veel ontstoppingsmiddelen brengen namelijk schade aan aan uw leidingen.

Mocht u zelf niet in staat zijn om verstoppingen te verhelpen. Bel dan een loodgieter. Wanneer u zelf gaat proberen het probleem te verhelpen zonder dat u hier kennis van heeft kan u het probleem alleen nog maar erger maken.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten