dinsdag 3 september 2013

Vervoeren was nog nooit zo makkelijk!

Je hebt veel verschillende soorten pallets. En elke pallet is voor een soort export geschikt. Houten pallets, kunststof pallets, metalen pallets.

Pallets moeten aan verschillende eisen voldoen, en hebben in geval van een houten pallet een certificaat nodig. 

Zij noemen deze pallets ook wel Heat Treated pallets. Deze voldoen aan de ISPM 15 voorwaarden.  Het certificaat stelt dat de kern van het hout een minimum temperatuur van 56 graden kan bereiken. Naast deze norm staat er ook beschreven hoe de verspreiding van levend ongedierte middels hout kan worden bestreden. Alle pallets die deze aan de eisen van de certificatie voldoen worden duidelijk gekenmerkt en gestempeld.

Daarnaast heb je nog de plastic pallets, plastic pallets zijn vooral geschikt voor transporten waarbij hygiëne erg belangrijk is. Je hebt deze pallets voor eenmalig gebruik maar ook voor retourpallets.

Mijn bedrijf exporteert in de foodsector, en de hygiëne-eisen voor deze sector liggen erg hoog. De pallets moeten van goede kwaliteit zijn en aan de eisen voldoen.

Bij Pallethandel Panhuis, heb ik mijn plastic pallets besteld. Zij leveren de pallets op de gewenste plaats van bestemming.

Naast het verkopen van pallets leveren zij nog een dienst. Het is mogelijk om pallets door hen te laten sorteren en repareren, dat scheelt ook nog eens veel kosten. 

Source: Pallets

Geen opmerkingen:

Een reactie posten