woensdag 25 september 2013

Financial compensation for when you're fired

Met de huidige economische crisis gebeurt het regelmatig dat er mensen op straat komen te staan. Dit is niet alleen vervelend voor werkgevers die regelmatig mensen moeten ontslaan, maar ook voor werknemers die zonder baan komen te zitten en een uitkering zullen krijgen. Wat veel mensen niet weten is dat werknemers recht hebben op een ontslagvergoeding.

Een ontslagvergoeding wordt ook wel een financiƫle compensatie voor toekomstig inkomstenverlies genoemd. De hoogte van deze vergoeding wordt bepaald aan de hand van de kantonrechtersformulie. De factoren die hierin worden meegenomen zijn het aantal gewogen dienstjaren, bruto beloning per maand en de correctiefactor.

A X B X C = ontslagvergoeding
Aantal gewogen dienstjaren X Bruto beloning per maand X Correctiefactor = ontslagvergoeding

Zowel werknemers als werkgevers zijn vaak niet op de hoogte van een ontslagvergoeding, terwijl zij dit wel zouden moeten zijn. Voor werkgevers is het handig om niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Werknemers kunnen hiermee een financiƫle compensatie mee krijgen die ze vaak nodig zullen hebben in deze periode.

In sommige situaties is het handig om voor het regelen van de ontslagvergoeding een advocaat in te schakelen. Advocaten hebben actuele kennis over dit soort situaties en kunnen u precies vertellen waar u recht op heeft.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten