donderdag 5 september 2013

Assessments voor nieuw personeel!

Wilt u uw personeel ook graag grondig testen voordat u deze aanneemt? Denk dan eens aan een assessment center. Via zo’n center komt u er binnen no-time achter of personeel geschikt is voor de desbetreffende functie of juist niet. Of wellicht ziet u door het assessment center andere mogelijkheden voor een nieuwe werknemer. Daarnaast kunt u ook het huidige personeel een assessment center laten doen zodat u ook voor hen het onderste uit de kan kunt halen.

Assessments
Middels een assessment center kan er worden gekeken wat de potentiële werkvermogen van een bepaald persoon is. Door middel van verschillende taken, testen en oefeningen kan er zo een degelijk advies worden gegeven over de potentie. Het gaat hierbij om verschillende eigenschappen, denk daarbij aan persoonskenmerken, leervermogen en bijvoorbeeld ruimtelijk inzicht.

                                          Source: Assessments
Een assessment center duurt vaak een dag of twee dagen, tijdens zo’n dag moeten er verschillende taken worden uitgevoerd. Denk daarbij aan postbak opdrachten, intelligentietesten en rollenspellen. Op basis van deze resultaten kan dan een valide en betrouwbare uitspraak over een persoon zijn potentie worden gedaan.
Uiteraard zijn er aan een assessment center kosten verbonden, des ondanks is het de moeite waard om eens op zoek te gaan naar een bureau. Op deze manier weet u namelijk bijna zeker dat u de goede persoon aanneemt en daar heeft u in de toekomst profijt van! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten