dinsdag 17 september 2013

Je huis brandveilig dankzij spouwmuurisolatie

Een spouwmuurisolatie heeft niet alleen de standaard voordelen van een isolatie. Naast de voordelen zoals besparing op de energiekosten, minder vocht in de spouwmuur en een onderhoudsvrije muur, hebben sommige isolatiematerialen nog meer goede eigenschappen.

Neem bijvoorbeeld het HR-Termoparelssysteem®, dit materiaal wordt gebruikt voor verschillende isolaties. Met deze Termoparels doen ze o.a. dakisolatie, bodemisolatie en spouwmuurisolatie. Het grote voordeel van het HR-Termoparelssysteem® is de brandveiligheid. Uit verschillende testen blijkt dat dit isolatiemateriaal erg brandveilig is. Het voldoet voor zowel de brand voortplanting als de vlamoverslag- en uitbreiding aan de eisen van klasse 1.


Dit betekent dat je met het HR-Termoparelssysteem® een zeer veilig isolatiemateriaal in huis haalt, het brandgevaar wordt sterk verminderd en mocht het een keer mis gaan dan krijg je meer tijd om weg te komen dankzij dit materiaal. Veel mensen onderschatten daarentegen het belang van isolatiemateriaal. Ze verwachten geen brand bij hen in huis en investeren dan liever in wat anders.

Toch is dit isolatiemateriaal zeker het overwegen waard, wat is er nou belangrijker dan je gezondheid. Ook voor de kinderen voelt een brandveilige isolatie veel veiliger en hoef je je als het zover komt niet door een vlammenzee te bewegen.


Meer weten? Bekijk dan eens deze website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten