woensdag 18 september 2013

Outplacement om weer aan het werk te komen

In deze crisistijd hoor je het overal om je heen, bedrijven moeten bezuinigen en er wordt steeds vaker personeel gedwongen ontslagen. Dit betekent voor de mensen die ontslagen zijn een lastige periode met veel onzekerheid. Hoe ga je je vasten lasten nog betalen en kom je nog wel aan de bak? Naast het feit dat er veel gedwongen ontslagen zijn, is het, dankzij deze economische tijd, ook erg lastig om een nieuwe baan te vinden.

Wat kan je in zo’n situatie doen?
Als je in zo’n situatie terecht komt moet je uiteraard positief blijven en de hoop niet verliezen. Toch is dat lastig, je hebt lang gewerkt en bevind je nu voor het eerst in lange tijd weer op de arbeidsmarkt. Hoe pak je dat aan? Een outplacement is in zo’n geval een goede optie, een daarvoor gespecialiseerd bedrijf begeleid je naar een nieuwe baan. Zij zullen je sterke eigenschappen en minder sterke eigenschappen in kaart brengen om ze een duidelijk beeld te krijgen van je capaciteiten. Op deze manier kunnen zij je huidige positie op de arbeidsmarkt in kaart brengen en gerichter voor je op zoek gaan. Daarnaast is er bij outplacement sprake van een persoonlijk begeleidingstraject, hierdoor wordt getracht werknemers extra te motiveren om de persoon zelf meer in beweging te krijgen.


Source: Outplacement

Wat doet een outplacement nog meer?
Een outplacement kan een goede manier zijn om snel weer actief te worden op de arbeidsmarkt, daarnaast kan het ook inzicht geven in je eigen persoonlijkheid en je sterke en zwakke punten. Tijdens een outplacement kom je daarnaast vaak te weten welke branche of welk beroep daadwerkelijk bij je past. Ook zal je gecoacht worden in het solliciteren, wat is belangrijk? Hoe verwoord je jezelf? En hoe maak je een goede eerste indruk? Tijdens een outplacement zal je hier intensief mee te maken krijgen, met als einddoel natuurlijk: een nieuwe baan die perfect bij jou past en waar je je helemaal thuis voelt.

Mocht je zelf ontslagen zijn en even geen raad meer weten ga dan eens op zoek naar een outplacement bureau. Natuurlijk hoef je niet perse ontslagen te zijn, het kan ook zijn dat je niet meer op je plek zit of dat je niet meer met je werkgever door één deur kunt. In al deze gevallen kan een outplacement een oplossing bieden voor een nieuwe en mooie toekomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten